Από το άγχος για τη μετάδοση του ιού, τον ψυχολογικό αντίκτυπο του lockdown και της αυτο-απομόνωσης μέχρι την αγωνία για τα οικονομικά, τις συνέπειες της ανεργίας και την κοινωνική απομόνωση, ο ψυχολογικός αντίκτυπος της πανδημίας θα είναι μακροπρόθεσμος.
Ο επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ Ευρώπης Δρ.
Χανς Κλούγκε προειδοποιεί σε χριστουγεννιάτικο μήνυμά του για μια αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας στη Γηραιά Ήπειρο.
«Η ανάγκη να συναντηθούμε με τους αγαπημένους μας είναι πιο έντονη από ποτέ.
Πάντως, ο καθημερινός αναφερόμενος αριθμός νέων θανάτων από COVID-19 συνεχίζεται με τα υψηλότερα ποσοστά που παρατηρήθηκαν από τις αρχές της χρονιάς.
Καθώς φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς, θα ήθελα να σκεφτώ τον φόρο σε ανθρώπινες ζωές που έχουμε πληρώσει για την πανδημία.
Η καταστροφή της πανδημίας ήταν εκτεταμένη και αδυσώπητη, με οικογένειες να χωρίζονται και επιχειρήσεις να χρεοκοπούν.
Οι άνθρωποι στερήθηκαν ευκαιρίες που μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν δεδομένες», τονίζει ο Χανς Κλούγκε.
Tragically, more than half a million people have lost their lives to #COVID19 in our region.
I urge people to stay home this holiday season- its not worth the risk.
Amid a growing #mentalhealth crisis, this holiday season: reach out, connect & support 👇https://t.co/TWotZ5Mdzp — Hans Kluge (@hans_kluge) December 18, 2020 Μεγάλες οι προκλήσεις της ψυχικής υγείας Μάλιστα, σε εθνικές έρευνες που έλαβαν χώρα κατά τα αρχικά στάδια της πανδημίας αποκαλύπτεται ότι το ένα τρίτο ή περισσότεροι του ενήλικου πληθυσμού νιώθουν στενοχωρημένοι.
Σε άλλη έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τον COVID-19 και τους νέους εντοπίστηκε ότι εξαιτίας της πανδημίας, 1 στους 2 νέους (ηλικίας 18-29 χρόνων) υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος, και 1 στους 6 πιθανώς θα επηρεαστεί το επόμενο διάστημα από αυτήν.
Ειδικά για τον τομέα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, η μελέτη βρήκε μεγάλο άγχος και κατάθλιψη σε ποσοστό 20%.
Όπως φαίνεται, ο ψυχολογικός αντίκτυπος της πανδημίας δεν κοιτάει ούτε ηλικίες, ούτε...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr



















